Хочеш знати, як і з чого насправді готують сир, масло, ковбасу та інші продукти тваринного походження?
Обирай спеціальність “Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва”!
Бакалавр на основі повної загальної середньої освіти
Форма навчання | Бюджетні місця | Вартість контракту, грн. | Гуртожиток | Можливість практики у Європі |
---|---|---|---|---|
денна | наявні | 21500 | так | так |
заочна | наявні | 15000 | на час сесії | так |
Вартість навчання на 2024-2025 навчальний рік.
Бакалавр на основі молодшого спеціаліста/ фахового молодшого бакалавра/молодшого бакалавра
Форма навчання | Бюджетні місця | Вартість контракту, грн. | Гуртожиток | Можливість практики у Європі |
---|---|---|---|---|
денна | наявні | 23700 | так | так |
заочна | наявні | 16600 | на час сесії | так |
Вартість навчання на 2024-2025 навчальний рік.
Магістр на основі раніше здобутого ступеня (освітньо-кваліфікаційного рівня) вищої освіти
Форма навчання | Бюджетні місця | Вартість контракту, грн. | Гуртожиток | Можливість практики у Європі |
---|---|---|---|---|
денна | наявні | 26800 | так | так |
заочна | наявні | 18760 | на час сесії | так |
Вартість навчання на 2024-2025 навчальний рік.
Що будемо вивчати?
- Комп’ютерні технології.
- Анатомія сільськогосподарських тварин.
- Фізіологія сільськогосподарських тварин.
- Генетика сільськогосподарських тварин.
- Годування сільськогосподарських тварин.
- Розведення сільськогосподарських тварин.
- Гігієна сільськогосподарських тварин.
- Технологія виробництва молока та яловичини.
- Технологія виробництва продукції свинарства.
- Технологія виробництва продукції вівчарства і козівництва.
- Технологія виробництва продукції кролівництва і хутрового звірівництва.
- Конярство.
- Технологія виробництва продукції спеціалізованого м’ясного скотарства.
- Технологія переробки молока.
- Технологія переробки м’яса.
- Технологія переробки риби.
- Технологія переробки меду та продукції бджільництва та ін.
І ще!
- Кінологія (розведення, селекція собак; дресирування собак по загальному та спеціальними курсами дресирування).
- Бджільництво.
- Рибництво та аквакультура.
- Племінна справа.
- Штучний інтелект в тваринництві (з 01.09.2020).
Ким ти зможеш працювати?
- Власником власних підприємств з виробництва та переробки продукції тваринництва,
- Технолог на комплексі з виробництва молока та яловичини,
- Технолог на комплексі з виробництва продукції свинарства,
- Технолог на птахофабриці,
- Технолог на підприємстві з виробництва продукції рибництва та аквакультури,
- Технолог на підприємстві з виробництва продукції козівництва і вівчарства,
- Технолог на підприємстві з виробництва продукції кролівництва і звірівництва,
- Технолог на підприємстві з виробництва продукції бджільництва,
- Технолог молокопереробних підприємств,
- Технолог м’ясопереробних підприємств,
- Технолог комбікормового заводу,
- Кінолог на кінологічному центрі ,
- Вчений (викладач) профільних наукових і навчальних закладів (випускники з освітнім ступеня «Магістр») і ін.
Як вступити в Одеський державний аграрний університет?
Заповни форму «Записатися на подачу документів» і натисни “Відправити”. Ми тобі зателефонуємо!
Як підвищити шанси до вступу до ОДАУ?
Запишись на курси підготовки до НМТ.
Що це дасть?
- За статистикою, 80-90% абітурієнтів з легкістю набирають прохідні бали при здачі НМТ.
- Закінчення курсів дає можливість отримати до 10 балів до НМТ при вступі.
- Також, учасники олімпіад предметів НМТ можуть отримати до 20 балів до цих предметів при вступі на спеціальності в ОДАУ (Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва, Агроінженерія, Садівництво, плодоовочівництво та виноградарство, Захист і карантин рослин, Агрономія).
Додаткова інформація
Диплом про вищу освіту, отриманий в ОДАУ – це гарантія якісних знань і успішного працевлаштування. У цьому університеті вікові традиції і новаторські рішення вдало поєднуються в усьому: від програми навчання до організації дозвілля студентів, від способів викладу матеріалу професорами до архітектури корпусів, в яких приємно перебувати.
Випускники цієї спеціальності будуть затребувані до тих пір, поки людство їсть продукти тваринного походження і піклується про їх безпеки, а значить – завжди.
Глобальна місія професії – це можливість раціонального вирішення продовольчої безпеки і, зокрема, існуючого дефіциту білка тваринного походження в світовому масштабі за рахунок освоєння сучасними енергозберігаючими технологіями виробництва і переробки продукції тваринництва з урахуванням економічної та екологічної ситуації в світі.
Це ефективне і економічно ефективне промислове виробництво з максимальним рівнем механізації, автоматизації виробничих процесів і штучного інтелекту в тваринництві, застосуванням сучасних досягнень біотехнологій при виробництві та переробці продукції тваринництва різних видів, також продукції бджільництва та аквакультури в підприємствах різних форм власності відповідно до сучасних вимог світового ринку та маркетингу.
Це ефективне і рентабельне крафтове виробництво і переробка продукції тваринництва різних видів з метою виробництва органічної або екологічної продукції.
Переваги цієї спеціальності і навчання в ОДАУ
- комплексне поєднання знань біології та технології виробництва і переробки продукції тваринництва дає можливість раціонального вирішення проблем продовольчої безпеки і, зокрема, існуючого дефіциту білка тваринного походження в світовому масштабі за рахунок освоєння сучасними енергозберігаючими технологіями виробництва і переробки продукції тваринництва з урахуванням економічної та екологічної ситуації в світі;
- випускники мають широкий спектр сфер працевлаштування, під час навчання набувають необхідних практичних навичок;
- якісний професорсько-викладацький склад дотримується принципів індивідуального розвитку кожної особистості (студента);
- можливість розвитку креативного мислення у студентів з метою подальшого створення власного бізнесу з виробництва або переробки продукції тваринництва традиційних та альтернативних видів (технологія виробництва м’яса равликів, технологія виробництва продукції аквакультури в штучних, напівштучних або природних умовах з урахуванням
- вигідне географічне розташування ОДАУ на березі Чорного моря;
- розвиток технологій штучного інтелекту в біології, тваринництві та технології переробки продукції тваринництва;
- можливість проходження виробничих практик в провідних вітчизняних господарствах України по виробництву продукції тваринництва і кращих підприємствах з переробки продукції тваринництва;
- під час навчання (з 2-го курсу) і по його завершенню-можливість проходження стажування за кордоном;
- можливість навчання в прекрасному місті Одеса, що є унікальним культурним центром.
Відомі випускники:
- Березовський М. Д. – д-р с.-г. наук, член кореспондент НААН України;
- Китаєва А. П – д-р с.-г. наук, проф., провідний спеціаліст в області вівчарства і скотарства;
- Шалімов М. О.- д-р с.-г. наук, проф., провідний спеціаліст з екологічних питань техногенного характеру;
- Сусол Р. Л. – д-р с.-г. наук, доц., провідний спеціаліст в галузі свинарства та скотарства;
- Чигир В. А. -канд. сільськогосподарських наук, завідувач кафедри генетики, розведення та годівлі сільськогосподарських тварин, володар державних нагород;
- Шолар М. Д.- в минулому керівник провідного господарства «Прогрес» Ізмаїльського району Одеської області, Герой соціалістичної праці Н. Г. Миндру; в минулому керівник господарства «Маяк» Красноокнянського району Одеської області, Герой соціалістичної праці;
- Гришко С. М. керівник ТОВ «Агрофірма” Маяк “» Березівського району Одеської області, Герой України;
- Коновалов А. В. – майор міліції у відставці, старший інспектор-кінолог кінологічного центру УМВС України в Одеській області у відставці, учасник бойових дій в Косово, нагороджений медалями та відзнаками Міністерства МВС України, ООН і НАТО.
- Тельпис Ф. С. – головний технолог ТОВ «Арцизька м’ясна компанія» Арцизького району Одеської області;
- Рибаченко А. М. – директор ТОВ «Івниця» Андрушівського району Житомирської області;
- Новічкова А. А. – провідний аграрний журналіст України.
Виїзне заняття з конярства
Практичне заняття з дресирування собак