Одеський державний
аграрний університет

Завершена комплектація навчально-наукової лабораторії з виноградарства та первинної переробки винограду на Агробіотехнологічному факультеті

Завершена комплектація навчально-наукової лабораторії з виноградарства та первинної переробки винограду на Агробіотехнологічному факультеті

Метою відновлення лабораторії кафедри садівництва, виноградарства біології та хімії ОДАУ є вирішення існуючих проблем у виноградарстві пов’язаних зі станом виноградних насаджень, якістю отримуваного врожаю та способів управління якістю свіжого винограду, як технічних так і столових сортів. Як наслідок якість вихідного технічного винограду вимагає аналізу винопродукції отримуваної з місцевого та імпортованого винограду, тому лабораторія передбачає виконання переліку основних хімічних аналізів якості та стану вина.

Перелік досліджень

Виноград: 1. Стан ембріональної плодоносності бруньок 2. Визначення ступені загибелі бруньок 3. Вміст вуглеводів у лозі 4. Визначення основних хвороб та шкідників винограду 5. Визначення вмісту цукру у ягодах винограду 6. Обводненість лози 7. Механічний склад грона 8. Дегустаційна оцінка свіжого винограду

Виноматеріали: 1. Визначення концентрації цукрів сусла та виноматеріалів 2. Визначення титрованої кислотності сусла та виноматеріалів 3. Визначення вмісту барвних речовин 4. Концентрація летких кислот 5. Масова частку етилового спирту 6. Визначення приведеного екстракту 7. Визначення вмісту заліза, міді, діоксиду сірки 8. Визначення вмісту фенольних речовин 9. Органолептичний аналіз виноматеріалів

 

Інші новини

Подати документи