Одеський державний
аграрний університет

Закладення досліду з виконання теми дисертаційної роботи та проведення наукових досліджень

Закладення досліду з виконання теми дисертаційної роботи та проведення наукових досліджень

9 травня 2023 року здобувач третього (освітньо-наукового) рівня спеціальності 201 «Агрономія» Одеського державного аграрного університету Віктор ЄВИЧ, відповідно до програми своєї наукової роботи, під безпосереднім методичним супроводом науково-педагогічних працівників кафедри польових і овочевих культур, провели закладання чергового етапу польових дослідів згідно тематики дисертаційної роботи «Агробіологічне обґрунтування продуктивності агроценозів високоолеїнових гібридів соняшнику за різних систем основного обробітку ґрунту в органічному землеробстві». Науковий керівник: доктор сільськогосподарських наук, професор Євген ЮРКЕВИЧ. Експеримент закладено на території приватного підприємства «Гермес Агро Юг» Миколаївської обл., Кривоозерського р-ну, смт. Криве Озеро. Наш Університет (ОДАУ) активно співпрацює з провідними агропідприємствами країни в багатьох наукових напрямках, у тому числі щодо органічного землеробства. Зокрема, було закладено дослід зі встановлення потенціалу продуктивності високоолеїнових гібридів соняшнику, як сировини для виробництва екологічно чистої високоякісної соняшникової олії залежно від застосування різних систем основного обробітку ґрунту та деструкторів побічної продукції біологічного походження. Методичний супровід досвідчених фахівців кафедри польових і овочевих культур забезпечив подальше набуття професійних навиків із закладення польових дослідів здобувачем третього (освітньо-наукового) рівня за останніми світовими вимогами дослідної справи та високоякісну підготовку його до самостійної наукової роботи.

За результатами досліду передбачається встановити агробіологічні особливості формування продуктивності високоолеїнових гібридів соняшнику та потенціальний вихід олійно-жирової продукції високої якості за різних систем основного обробітку ґрунту в органічному землеробстві з метою забезпечення населення екологічно чистими продуктами харчування, що набуває особливої актуальності у зв’язку із подоланням наслідків російської агресії в Україні.

Інші новини

Подати документи