Студентам 1 курсу агробіотехнологічного факультету на чолі з асистентами кафедри садівництва, виноградарства, біології та хімії Савчуком Ю.О. та Тараненко О.Г. за підтримки Одеської обласної сільськогосподарської служби “Центр розвитку та правової підтримки села” в рамках Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва був проведений день практичної підготовки з теми “Виноградарство. Особливості вирощування та технології переробки винограду”. Захід відбувся в ННЦ “ІВіВ ім. В. Є. Таїрова”. Наукові співробітники ознайомили студентів з історією національного наукового центру, відвідали музей присвячений В. Є. Таїрову, а також відвідали бібліотеку, де зібрано багато раритетних книг, видань. Далі ознайомили з особливостями технології вирощування винограду від закладання промислових насаджень, догляду за плодоносним виноградом до збирання врожаю. Особливу увагу приділили різним системам ведення винограду, їх недолікам, перевагам та в яких умовах якій віддівати перевагу.
В хіміко-аналітичний лабораторії показали, як вони проводять досліди з виноградом, вином, виноматеріалами, суслом, етиловому спирті ректифікаті, на відповідність органолептичних вимог. В виному підвалі розповіли, як правильно зберігати вина, культуру споживання вина. Та в заключенні студенти мали змогу відвідати відреставровану першу будівлю інституту виноградарства на той час “винодельческая станція”. В цілому захід був дуже цікавий та дав можливість студентам більш детальніше ознайомитись з виноградарством, як з практичної так і з теоретичної сторони.