03 вересня студенти 2 курсу Одеського державного аграрного університету агробіотехнологічного факультету, спеціальностей 201 «Агрономія» та 203 «Садівництво та виноградарство» під керівництвом доцента кафедри польових і овочевих культур Когут І.М. та асистента Щетінікової Л.А. прийняли участь у дні практичної підготовки з Рослинництва, Землеробства, Плодівництва у СФГ «БАЛКАНИ» (с. Михайлівка Саратського району Одеської області).
Захід був організований Одеською обласною сільськогосподарською дорадчою службою «Центр розвитку та правової підтримки села» за підтримки Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва в рамках реалізації Меморандуму про співробітництво з університетом.
Студенти ознайомилися з керівництвом СФГ «БАЛКАНИ», його структурою та напрямками роботи.
Потім Григорій Мороз начальник хімлабораторії, в минулому викладач ОДАУ, провів екскурсію по території СФГ «БАЛКАНИ», де знаходиться лабораторія. На студентів та викладачів чекала цікава екскурсія знайомство з устроєм лабораторії та її можливостями. На практиці мали змогу спостерігати, як відбувається відбір ґрунту, визначення якості та аналіз результатів елементарного складу ґрунту.
Дружній, професійний колектив на чолі з агрономом господарства Волкановим Анатолієм Михайловичем продемонстрували поля, де вирощують польові культури та багаторічні насадження. Ознайомили студентів з сучасними технологіями вирощування та аспекти на які потрібно звернути увагу під час вирощування в умовах Південного Степу. В поточному році зібрані зернові культури, проводиться збір соняшнику та завершується посів ріпаку озимого і відбувається підготовка до сівби зернових озимих культур.
В кінці дня практичної підготовки, студенти задавали питання провідним спеціалістам на які отримували досить цікаві, науково-обґрунтовані та з прикладами власного досвіду ведення СФГ «БАЛКАНИ» відповіді на питання.
Також, студенти відвідали Національний науковий центр «Інститут виноградарства і виноробства імені В. Є. Таїрова» Вони ознайомилися з виноградними насадженнями різних конструкцій столового та технічного напряму використання. Особливостей технологій вирощування у поточному році.