Одеський державний
аграрний університет

ПЕРШИЙ ДОСВІД АКАДЕМІЧНОЇ МОБІЛЬНОСТІ ЗДОБУВАЧІВ В УНІВЕРСИТЕТІ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ НАУК М. УППСАЛА

ПЕРШИЙ ДОСВІД АКАДЕМІЧНОЇ МОБІЛЬНОСТІ ЗДОБУВАЧІВ В УНІВЕРСИТЕТІ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ НАУК М. УППСАЛА

Реалізовано академічну мобільність в рамках співпраці між ОДАУ та Шведським університетом сільськогосподарських наук (SLU, м. Уппсала) за  програмою ЕРАЗМУС+ .ПЕРШИЙ ДОСВІД АКАДЕМІЧНОЇ МОБІЛЬНОСТІ ЗДОБУВАЧІВ В УНІВЕРСИТЕТІ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ НАУК М. УППСАЛА

У період з 25  березня до  08 червня 2025 року здобувачка  вищої освіти навчально-наукового інституту біотехнологій та аквакультури Надія ПІЛОТОВА  пройшла перше стажування на базі Шведського університету сільськогосподарських наук (SLU).

У межах програми, яка охоплювала теоретичну та практичну підготовку, представниця ОДАУ опанувала два навчальні курси,  виконала низку практичних завдань у сучасних лабораторіях SLU, зокрема з приготування сиру та оцінки якості риби. Лабораторії SLU відзначаються високим рівнем технічного забезпечення, комфортними умовами роботи та відкритістю до студентів різних курсів.

ПЕРШИЙ ДОСВІД АКАДЕМІЧНОЇ МОБІЛЬНОСТІ ЗДОБУВАЧІВ В УНІВЕРСИТЕТІ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ НАУК М. УППСАЛА

Крім цього, учасниця академічної мобільності відвідала харчові підприємства: заводи з пакування молочної продукції, виробництва ковбасних і м’ясних виробів, а також підприємства з первинної переробки тварин. Це дозволило глибше ознайомитися з усіма етапами виробництва та зрозуміти практичні аспекти майбутньої професії.

Важливою частиною стажування стала участь у презентаціях наукових публікацій шведських вчених, що сприяло розвитку комунікативних навичок англійською мовою, інтеграції у міжнародне студентське середовище та професійному зростанню.

Навчання  Надії ПІЛОТОВОЇ в Шведському університеті сільськогосподарських наук  став важливим етапом професійного становлення нашої здобувачки, надав можливість працювати з висококваліфікованими фахівцями, отримати нові знання, практичні навички та безпосередньо ознайомитися з сучасними виробничими стандартами у харчовій галузі.

 

 

Інші новини

Подати документи