Вступай на спеціальність “Ветеринарна гігієна, санітарія та експертиза”!
Захисти населення від неякісної продукції!
Магістр на основі повної загальної середньої освіти
Форма навчання | Бюджетні місця | Вартість контракту, грн. | Гуртожиток | Можливість практики у Європі |
---|---|---|---|---|
денна | наявні | 9250 | так | так |
Магістр на основі освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста
Форма навчання | Бюджетні місця | Вартість контракту, грн. | Гуртожиток | Можливість практики у Європі |
---|---|---|---|---|
денна | наявні | 11250 | так | так |
Магістр на основі раніше здобутого ступеня (освітньо-кваліфікаційного рівня) вищої освіти
Форма навчання | Бюджетні місця | Вартість контракту, грн. | Гуртожиток | Можливість практики у Європі |
---|---|---|---|---|
денна | наявні | 11250 | так | так |
Вартість навчання за 1 семестр ( ⃰за розрахунком 2020 р.)
Даний спеціаліст повинен:
Вчасно закрити заклад з неякісними послугами підприємств громадського харчування, виробництва м’яса та інших продуктів.
Запобігти ввезенню в країну «усілякої зарази».
Врятувати нашу країну від спалахів епідемій.
Правильно обґрунтовувати, навіщо необхідно мити руки, овочі і фрукти.
Що ти будеш вміти?
Виявляти інфекційних збудників і вчасно їх усувати.
Користуватися ветеринарною лабораторією.
Розбиратися в хімічних засобах дезінфекції.
Розпізнавати епідемії тварин.
Як стати студентом Одеського державного аграрного університету?
Заповни форму «Записатися на подачу документів» і натисни “Відправити”. Ми тобі зателефонуємо!
Як підвищити шанси до вступу до ОДАУ?
Запишись на курси підготовки до ЗНО.
Що це дасть?
- За статистикою, 80-90% абітурієнтів з легкістю набирають прохідні бали при здачі ЗНО.
- Закінчення курсів дає можливість отримати до 10 балів до ЗНО при вступі.
- Також, учасники олімпіад предметів ЗНО можуть отримати до 20 балів до цих предметів при вступі на спеціальності в ОДАУ (Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва, Агроінженерія, Геодезія та землеустрій, Садівництво та виноградарство, Захист і карантин рослин, Агрономія).
Де можеш працювати?
- Лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи ринків.
- Ковбасні і консервні підприємства.
- М’ясопереробні комбінати.
- Науково-дослідні інститути, навчальні заклади та організації ветеринарного профілю.
- Військово-ветеринарна служба.
- В органах ветеринарного контролю та нагляду за виробництвом продуктів тваринного походження.
- У компаніях харчової промисловості.
Чому потрібно обрати спеціальність «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза»
Випускник буде мати компетенцію, необхідну для виконання наступних завдань:
- ветеринарно-санітарна експертиза;
- контроль дотримання норм ветеринарної санітарії в переробці продуктів;
- нагляд за імпортом/експортом сировини з точки зору санітарії;
- дезінфекція, дезактивація і дезінсекція на переробних підприємствах;
- контрольні заходи відповідно до норм законодавства;
- забезпечення безпеки сировини/продуктів;
- мікробіологічні дослідження;
- діагностика збудників токсичних інфекцій і токсикозів;
- виявлення і визначення токсичних речовин у тваринницькій продукції;
- обстеження тварин з метою попередження передачі інфекцій або паразитів людині;
- використання спеціальної техніки та дезінфікуючих засобів.
Переваги роботи за спеціальністю “Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза”
- Комфортні умови праці.
- Великий попит на фахівців.
- Гідні заробітні плати.
- Можливість знайти роботу в будь-якій сфері і галузі.
- Відсутність конкуренції в умовах ексклюзивності спеціальності.
Програма навчання: дисципліни, термін навчання, практика, стажування та освітній рівень (бакалавр, магістр)
Практична підготовка студентів на факультеті ветеринарної медицини та біотехнологій є невід’ємним і обов’язковим компонентом освітньо-професійної програми підготовки фахівців за напрямом підготовки «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза».
Практична підготовка сприяє закріпленню професійних знань, умінь і навичок, які були набуті студентами, та їх поглибленню. Метою практичної підготовки студентів в галузі ветеринарної медицини є закріплення набутих теоретичних і практичних знань з ветеринарії, формування професійних умінь і навичок для прийняття самостійних рішень, виховання потреби в систематичному оновленні своїх знань для їх практичного застосування, психологічна адаптація до конкретних умов професійної діяльності.
Завданням практичної підготовки є :
- набуття студентами професійних навичок;
- можливість прийняття самостійних рішень під час діагностики, лікування і профілактики хвороб тварин і птиці, виходячи з конкретної ситуації;
- впровадження у виробництво прогресивних технологій гігієни санітарії та експертизи продуктів тваринного і рослинного походження та результатів наукових досліджень;