Одеський державний
аграрний університет

Тренінг з ефективного управління фермерського господарства

Тренінг з ефективного управління фермерського господарства

18-19 березня 2019 року студенти факультетів менеджменту та агробіотехнологій  ОДАУ прийняли участь у діловій грі з ефективного управління фермерського господарства. Ділова гра у вигляді бізнес-симуляції проведена була  бізнес-консультантами Компанії Корпоративних Тренінгів «СТС» Леонідом Бутенко та Артемом Холоденко (м. Київ). Захід був організований Центром розвитку та правової підтримки села за підтримки Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва в рамках реалізації Меморандуму о співробітництві з університетом.

Студентам університету була надана унікальна можливість відчути себе справжніми підприємцями та управляти власною агрофірмою. Тож першого дня  Леонід Бутенко поінформував учасників про цілі тренінгу та провів дискусію відносно  бізнес-процесів. Далі студенти  розділилися на 6 потужних агрофірм: ТОВ «Гранд», «НВК», «Агро-Спринт», «Bestagro», «F1» та «ДКК». Гравці чудово розвивали свої фермерські господарства на ринку.

Проведення бізнес-симуляції почалося з планування стратегії діяльності. Студенти вчилися на практиці заповнювати необхідні фінансові документи: фінансові звіти, баланс, звіт про прибутки і збитки та ін., проводити аналіз досягнутих фінансових результатів.

Протягом двох днів тренінгу учасники змогли здійснити всі необхідні бізнес-процеси роботи фермерського господарства на протязі чотирьох сільськогосподарських років та оцінити кінцеві результати його роботи. Протягом усього тренінгу були дискусії, наради з питань вибору стратегії розвитку фірми на наступний сільськогосподарський сезон, прийняття участі у тендерах, роботі фермерського ринку та ін. Активну участь у діловій грі прийняли декан АБТ факультету Іщенко Ірина Олександрівна та доцент кафедри менеджменту Іванова Алла Сергіївна.

По завершенню тренінгу, спікери підсумували результати праці та наполегливості учасників. Підрахували фінанси, які кожна команда намагалися заробити на протязі двох днів тренінгу, та визначена команда-лідер, якою стала команда F1 Сербін Михайло, Міхов Сергій, Чегурко Наталія та Браткова Олена. Усі учасники отримали сертифікати та позитивні враження від гри.

Тренінг з ефективного управління фермерського господарства Тренінг з ефективного управління фермерського господарства Тренінг з ефективного управління фермерського господарства Тренінг з ефективного управління фермерського господарства Тренінг з ефективного управління фермерського господарства Тренінг з ефективного управління фермерського господарства Тренінг з ефективного управління фермерського господарства Тренінг з ефективного управління фермерського господарства Тренінг з ефективного управління фермерського господарства

Інші новини

Подати документи