Одеський державний
аграрний університет

Обери смачну професію для щасливого життя «ТВППТ» – твій вибір

Обери смачну професію для щасливого життя «ТВППТ» – твій вибір

Вибір професії є одним із найважливіших і, водночас, одним із найскладніших рішень в житті молодої людини. Адже сьогодення висуває досить жорсткі вимоги на ринку праці. Майбутній конкурентоспроможний фахівець повинен мати якісну освіту, невпинне бажання до саморозвитку і, найголовніше, володіти тією спеціальністю, яка буде потрібна за будь-яких умов. Як не розгубитися у сучасному вирі нових і не зовсім професій, як обрати ту єдину на все життя ?

31 жовтня 2018 року Одеський державний аграрний університет, за традицією, гостинно відкрив свої двері для майбутніх абітурієнтів та їхніх батьків. Цього дня до вищого навчального закладу завітали учні загальноосвітніх шкіл, випускники професійних ліцеїв міста Одеси й Одеської області, а також група студентів Петрівського державного аграрного технікуму, аби більше дізнатись про університет і вступну компанію 2019 року.

У рамках «Дня відкритих дверей» для гостей ОДАУ було проведено презентацію усіх факультетів і спеціальностей, підготовка за якими проводиться у стінах нашого вишу. На офіційній частині заходу проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків Коваленко Олена Анатоліївна і представники факультетів розповіли про всі переваги навчання у нашому славетному університеті.

Після закінчення офіційної частини свята майбутні абітурієнти розійшлися по факультетах для більш близького знайомства із тими спеціальностями, які вподобали.

Окремо хочеться зупинитися на спеціальності 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва», яку можна отримати на факультеті ветеринарної медицини та біотехнологій. Саме ця спеціальність поєднує у собі знання сучасних технологій виробництва молока, яловичини, свинини, баранини, м’яса та яєць с.-г. птиці, меду, риби та іншої продукції тваринництва, і крім цього дозволяє переробити усю цю продукцію у якісні та конкурентоспроможні продукти харчування. Окрім основної спеціальності студенти мають змогу за час навчання обрати одну з чотирьох спеціалізацій: «Кінологія», «Бджільництво», «Племінна справа» та «Рибництво».

На вході до корпусу № 1, де розташовані кафедри і навчальні аудиторії спеціальності 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» майбутніх абітурієнтів і їхніх батьків очікував маленький сюрприз – майстер-клас із загального курсу дресирування від кінологів студентів і випускників нашої спеціальності Кухар Діани (1 курс), Яровенко Олексія (2 курс), Чумак Марини і Петренко Ольги. Собаки Дарина (німецька вівчарка) Максат (середньоазіатська вівчарка) та Веста (бульмастиф) продемонстрували прекрасні навики виконання команд під вмілим керуванням студента-заочника нашого факультету і водночас президента громадської організації «Кінологічний центр «Arcadia Selex» Олексія Яровенко.

У холі корпусу № 1 майбутні студенти мали змогу ознайомитися із творчими надбаннями викладачів спеціальності 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва».

Студенти 4 курсу спеціальності «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» під керівництвом доцента Ясько Валентини Михайлівни вирішили частково презентувати свою спеціальність і провели відкрите заняття на якому розкрили секрети виробництва натуральних м’ясних виробів і таємницю технології виробництва сиру «Дор Блю».

Також студенти запросили гостей продегустувати ковбасу «Краківська», грудинку копчену, шпроти, сир «Моцарелла», а також насолодитися фруктовим йогуртом власного виробництва. Усі ці смаколики вони власноруч виробили в умовах навчальної лабораторії якості продукції тваринництва кафедри ТВППТ під керівництвом завідуючої лабораторії Цимбалюк Надії Андріївни.

Гостей зацікавило і нове креативне спрямування – вирощування равликів виноградних та ахатини косметологічної. В умовах лабораторії були продемонстровані представники цих видів та основні технологічні моменти їх утримання і годівлі.

Майбутніх технологів чекало знайомство із завідувачем кафедри технології виробництва і переробки продукції тваринництва, доктором с.-г. наук, професором Сусолом Русланом Леонідовичем; Заслуженим діячем науки і техніки України, доктором с.-г. наук, професором Карунським Олексієм Йосиповичем, доктором с.-г. наук, професором Китаєвою Аллою Павлівною; доцентами кафедри генетики, розведення та годівлі с.-г. тварин Чігірьовим Валерієм Олександровичем та Лівінським Анатолієм Івановичем. Саме у цікавій, довірливій бесіді абітурієнти знайшли відповіді на всі свої запитання та сповнилися твердого переконання, що рішення вступати до ОДАУ і обрати своєю майбутньою професією спеціальність «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» є вірним.

Гості свята із запалом в очах залишали стіни нашого університету, дякуючи за цікавий та пізнавальний день і фото на згадку. Вони переконалися, що тут навчаються найкращі, найталановитіші студенти і на власні очі побачили, що саме за спеціальністю «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» – світле майбутнє нашої держави!

Обери смачну професію для щасливого життя «ТВППТ» - твій вибір

Обери смачну професію для щасливого життя «ТВППТ» - твій вибір

Обери смачну професію для щасливого життя «ТВППТ» - твій вибір

Обери смачну професію для щасливого життя «ТВППТ» - твій вибір

Обери смачну професію для щасливого життя «ТВППТ» - твій вибір

Інші новини

Подати документи