(сайт знаходиться в режимі бета тестування)
Одеський державний
аграрний університет

Підвищення кваліфікації лікарів ветеринарної медицини “Міжнародна система контролю якості та безпечності сировини і продукції тваринництва”

Підвищення кваліфікації лікарів ветеринарної медицини “Міжнародна система контролю якості та безпечності сировини і продукції тваринництва”

Термін навчання – два тижні/ 8 годин на день

Форма навчання – з відривом від виробництва

підсумковий контроль – випускна робота

 

Мета підвищення кваліфікації: оновлення та засвоєння методів контролю якості та безпечності сировини і продукції тваринництва відповідно до сучасних міжнародних вимог, розвитку ветеринарної медицини, трудового та ветеринарного законодавства, профілактики охорони довкілля в напрямку виробничої діяльності.

Очікувані результати:

  • засвоєння сучасних знань з ветеринарної медицини за сучасними міжнародними вимогами;
  • розробка правил контролю якості та безпечності сировини і продукції тваринництва відповідно до положень сучасної системи самоконтролю НАССР, конкретно на підприємстві (лабораторії) на якому працюють слухачі;
  • практичне впровадження системи самоконтролю НАССР на конкретному об’єкту на якому проводиться ветеринарно-санітарна експертиза.

 

Зміст навчання:

 

  1. Загальні напрямки підготовки.
    • Сучасні вимоги до ветеринарної медицини щодо контролю якості та безпечності сировини і продукції тваринництва в Україні;
    • Методи контролю якості сировини тваринного походження;
    • Фізико-хімічні методи дослідження якості продукції тваринництва;
    • Мікробіологічні методи контролю якості сировини та продукції тваринництва;
    • Визначення токсичності сировини та продукції тваринництва;
    • Радіологічні методи контролю якості та безпечності сировини та продукції тваринництва.
  2. Фаховий напрям підготовки відповідно вимог системи НАССР.
    • Система самоконтролю якості та безпечності сировини і продукції тваринництва – НАССР, в умовах отримання сировини, її переробки та реалізації;
    • Самоконтроль якості та безпечності ковбасних виробів та інших м’ясопродуктів у процесі виробництва;
    • Самоконтроль якості кормової сировини, кормів та іншої продукції в умовах м’ясопереробних підприємств;
    • Самоконтроль якості та безпечності м’яса і м’ясопродуктів в державних лабораторіях ветсанекспертизи та інших лабораторіях в яких досліджується харчова продукція;
    • Контроль якості та безпечності молока і молочних продуктів в умовах їх первинної переробка на молочних заводах;
    • Контроль якості молока і молочних продуктів в умовах харчових та державних лабораторій ветсанекспертизи;
    • Контроль якості риби та інших харчових гідро біонтів моря в умовах лабораторій ветсанекспертизи;
    • Контроль якості та безпечності яєць птиці що надходить в реалізацію;
    • Контроль якості меду, що надходить в реалізацію;
    • Підготовка системи самоконтролю продукції тваринництва відповідно вимогам НАССР конкретно до роботи в підприємстві в якому працює слухач;
    • Знайомство з системою контролю якості та безпечності продукції тваринництва в Одеській державній регіональній лабораторії ветеринарної медицини;
    • Контроль якості та безпечності сировини та продукції тваринництва при експортно-імпортних операціях.
Подати документи